نتایج یک نظرسنجی نشان میدهد که کاربران، بهویژه نسل جوان، بسیار زودتر از آنچه تصور میشود، نسبت به کاهش درصد شارژ باتری گوشی خود نگران میشوند. ظاهراً حتی زمانی که هنوز بیش از یکسوم شارژ باقی مانده است، به کاربران نگرانی دست میدهد. جزئیات جالب را در ادامه خبر بخوانید.
در دورانی که گوشیهای هوشمند و دستگاههای قابلحمل به بخشی جداییناپذیر از زندگی روزمره ما بدل شدهاند، عمر باتری همچنان یکی از دغدغههای اصلی تقریباً همه ما است. اگرچه پژوهشگران در حال بررسی جایگزینهایی برای باتریهای لیتیوم-یونی هستند، اما تولیدکنندگان عمدتاً به بهینهسازیهای نرمافزاری برای افزایش بازدهی باتری تکیه دارند و فعلاً هیچ معجزهای در کار نیست.
اضطراب کاربران با رسیدن شارژ گوشی به ۳۸ درصد
طبق تازهترین مطالعه شرکت Talker Research، نگرانی کاربران نسبت به تمامشدن شارژ باتری، زودتر از ظاهر شدن پیغام دستگاه بروز میکند! این نظرسنجی که از میان ۲ هزار شهروند آمریکایی انجام شده، نشان میدهد بیشتر افراد زمانی نگران شارژ گوشی خود میشوند که میزان باتری به ۳۸ درصد برسد.
برای مثال، گوشیهای آیفون معمولاً زمانی هشدار فعالسازی صرفهجویی را نمایش میدهند که شارژ به زیر ۲۰ درصد رسیده باشد. با این حال، همین اعلان برای ۳۴ درصد از شرکتکنندگان بهعنوان یک معیار جدی تلقی میشود. در مقابل، تنها ۱۳ درصد گفتهاند که تا رسیدن باتری به زیر ۱۰ درصد، نیازی به نگرانی یا وصل کردن شارژر نمیبینند.
جالبتر آنکه، نگرانی درباره شارژ گوشی بهوضوح با سن کاربران رابطه دارد. بر اساس یافتههای این پژوهش، کاربران جوانتر زودتر به مرز اضطراب میرسند. ظاهراً نسلهای Z و Y (متولدین پس از ۱۹۸۱) بهطور میانگین در زمان رسیدن درصد شارژ به ۴۳ درصد دچار نگرانی میشوند، در حالی که این عدد برای نسل X (۱۹۶۵ تا ۱۹۸۰) ۳۸ درصد و برای نسل B (۱۹۴۶ تا ۱۹۶۴) ۳۴ درصد است.
این تمایل به کنترل دقیق شارژ در جای دیگری نیز بازتاب یافته است. طبق این نظرسنجی ۶۱ درصد از شرکتکنندگان ترجیح میدهند درصد دقیق باتری را روی نمایشگر خود ببینند، در حالیکه ۳۹ درصد همچنان به آیکون ساده باتری بسنده میکنند.
در همین رابطه بخوانید:
– علت سریع خالی شدن باتری گوشی
– چرا نباید گوشی خود را بیش از ۸۰ درصد شارژ کنیم؟
– بهترین روش شارژ کردن گوشی (نحوه صحیح و اصولی)
با وجود تلاشهای نرمافزاری برای افزایش عمر باتری، مانند قابلیت شارژ بهینه اپل که از شارژ باتری بیش از ۸۰ درصد ظرفیتن آن جلوگیری میکند، یا سیاست جدید گوگل در محدودسازی تدریجی ظرفیت باتری پس از ۲۰۰ چرخه شارژ و تخلیه، نگرانی از کاهش سلامت باتری همچنان پابرجاست.
از سوی دیگر، برخی برندها به راهکارهای سختافزاری روی آوردهاند. نمونه آن، گوشی غولپیکر Oukitel WP100 Titan است که با باتری عظیم ۳۳٬۰۰۰ میلیآمپرساعتی عرضه شده. این دستگاه اگرچه از زیبایی و ظرافت ظاهری صرف نظر کرده، اما در عوضعمر باتری فوقالعاده طولانی را در اختیار کاربران قرار میدهد.
گرچه پیشرفتهای نرمافزاری و سختافزاری همچنان ادامه دارند، اما ظاهراً آنچه تغییر نمیکند، اضطراب همیشگی کاربران درباره اتمام شارژ باتری است ؛ اضطرابی که گاهی از دیدن عدد ۳۸ روی صفحهنمایش آغاز میشود.