با جدیدترین نسخه سیستمعامل اندروید، گوگل گام تازهای در جهت استانداردسازی کارایی گوشیهای هوشمند برداشته است. اندروید ۱۵ با الزامات سختگیرانهتری برای حافظه و رم همراه شده که هدف آن بهبود تجربه کاربری و افزایش امنیت است، اما این تصمیم، سرنوشت بسیاری از گوشیهای اقتصادی را به چالش میکشد. جزئیات را در ادامه خبر بخوانید.
بر اساس دستورالعملهای جدید گوگل، از این پس تنها گوشیهایی که حداقل ۳۲ گیگابایت حافظه داخلی دارند، اجازه استفاده از سرویسهای موبایل گوگل (GMS) را خواهند داشت. این سرویسها شامل اپلیکیشنهایی چون گوگلپلی، جیمیل و گوگلمپ است که نبودشان عملاً تجربه اندروید را ناقص میکند. این در حالیست که تا پیش از این، حداقل حافظه موردنیاز تنها ۱۶ گیگابایت بود؛ و پیش از آن حتی به ۸ گیگابایت هم رضایت داده میشد.
اما این همه ماجرا نیست. از این ۳۲ گیگابایت، حداقل ۷۵ درصد آن باید به پارتیشن Data اختصاص یابد، یعنی فضایی برای نصب اپلیکیشنها، فایلهای سیستمی و دادههای کاربر. گوشیهایی که با حافظه کمتر از این مقدار عرضه شدهاند، حتی امکان بهروزرسانی به اندروید ۱۵ را هم نخواهند داشت.
پایان کار گوشیهای با حافظه پایین ؟
گوگل در زمینه حافظه رم نیز خطقرمزهای تازهای تعیین کرده است. دستگاههایی با ۲ یا ۳ گیگابایت رم تنها مجاز به عرضه با Android Go Edition هستند. گوشیهایی با رم کمتر از ۲ گیگابایت هم بهطور کامل از دریافت GMS محروم میشوند.
اما نکته مهمتر اینجاست که با ورود اندروید ۱۶، حتی گوشیهای ۴ گیگابایتی نیز بهناچار باید به Android Go کوچ کنند. این بدان معناست که برای اجرای نسخه کامل اندروید در آینده، حداقل ۶ گیگابایت رم موردنیاز خواهد بود.
در کنار این الزامات سختافزاری، گوگل قابلیت جدیدی را نیز به اندروید ۱۵ افزوده و آن امکان اشتراکگذاری اطلاعات تماسهای اضطراری با سرویس مکانیابی اورژانسی (Emergency Location Service) است. این ویژگی در مواقع برقراری تماس اضطراری، به کاربر اجازه میدهد تا اطلاعات تماسهای اضطراری خود را نیز همراه با موقعیت مکانی، در اختیار مراکز امدادی قرار دهد.
البته گوگل تأکید دارد که این اشتراکگذاری تنها با رضایت کاربر انجام میشود و اطلاعرسانی شفاف درباره نحوه استفاده از دادهها، از الزامات این ویژگی خواهد بود.
اگرچه بسیاری از گوشیهای جدید بهطور پیشفرض با حافظه داخلی و رم کافی عرضه میشوند، اما این سیاست جدید میتواند آینده گوشیهای ارزانقیمت یا بازارهای در حال توسعه را دستخوش تغییر کند. گوگل حالا بیشتر از همیشه در تلاش است تا حداقلی از کیفیت را در تجربه اندروید تضمین کند؛ حتی اگر به بهای کنار رفتن برخی دستگاهها تمام شود.